Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Gode ideer til indkøb inden ny killing - Ragdollklubben Danmark

Hvad har din killing brug for?

 

Køb af udstyr:

Hvis du køber kat for første gang, har du brug for lidt udstyr, inden din killing flytter ind. Vi bliver ofte spurgt om, hvad man som kilingekøber skal anskaffe, så vi har samlet et par gode råd her på siden. Ud over en masse kontakt og kærlighed får din lille nye killing brug for nogle af disse ting:

Transportkasse: 

Der er mange forskellige slags på markedet, så der er mange muligheder. Først og fremmest er det en god ting ikke at købe transportkassen for lille. Ragdolls er store katte, og din killing vokser hurtigt. Det er vigtigt at vælge en robust kasse med en god lukke ordning. 

Hvis du skal transportere katten i bil, er en transportkasse af hård plast at foretrække. En voksen ragdoll har brug for en transportkasse med mål i størrelsesordenen L 60 cm, B 40 cm og H 40 cm. Målene varierer lidt alt efter mærke. Et par cm mindre eller mere betyder ikke det store. Skal du med bus, tog eller lign., så kan en taskelignendemodel, der er rar at bære på skulderen være mere hensigtsmæssig. 

            

Kattebakke:

Vi anbefaler at anskaffe en overdækket kattebakke med filter for at minimere lugtgener mest muligt. Igen skal man huske på, at ragdolls er store katte, så det er godt ikke at købe for småt. En kattebakke med følgende mål: H 44 cm, B 40 cm og L 55 cm, er en god størrelse. Det kan give en idé om, hvilken størrelse, du skal kigge efter.

Kattegrus:

Der er mange forskellige typer grus på markedet, og det er et temperamentsspørgsmål, hvad man foretrækker. Det er en god idé at spørge din killings opdrætter, hvad killingen har været vant til hos ham eller hende. Det kan lette killingens flytning til et nyt hjem, hvis der er noget genkendeligt som f.eks. gruset i kattebakken. Hvis du senere ønsker at skifte enten mærke eller type af grus, så vælg det du har det bedst med.

Madskåle:

Vælg skåle i metal eller keramik, der står stabilt og er lette at rengøre. Mange katte er glade for rindende vand, så nogen investerer i en vandautomat (en drikkefontæne). Der findes mange forskellige drikkeautomater på markedet, så der kan det være en god idé at undersøge de enkelte mærker nærmere.

Foder:

Mange opdrættere sender en lille madpakke med, når en killing flytter hjemmefra til sit nye hjem. Det er en god idé, at fortsætte med det foder killingen er vant til i en periode efter du har fået den hjem. Spørg opdrætteren, hvilket foder killingen plejer at spise, så du kan købe ekstra foder hjem, inden killingen flytter ind.

Ønsker du at ændre killingens foder senere, er det vigtigt at du laver et langsomt foderskifte, da killingens mave og fordøjelsessystem ellers kan blive påvirket på en træls måde. 

Kradsetræ:

Det er en god idé at anskaffe en kradseplade eller et kradsetræ, så killingen har mulighed for at hvæsse klør uden, at det går ud over møblerne. Derudover elsker de fleste indekatte at ligge højt i kattetræet og sove eller betragte familielivet under den. Har du mindre børn, vil det være en god idé at skabe et sovested i højden, hvor katten kan søge tilflugt, hvis de smås kærlighed og aktivitetsniveau bliver for meget for den.

Det er en god idé at købe kradsepladen/kradsetræet så højt, at killingen kan strække sig helt ud, når den hvæsser kløer. Husk igen på, at ragdolls bliver store, så en minimumshøjde på 70 cm er et godt udgangspunkt.

Katteseng:

Du kan købe en katteseng eller bruge puder og tæpper etc. Det er meget forskelligt, om katte vælger at bruge senge eller huler. Fælles for langt de fleste katte er, at de er glade for kasser. Så en billig måde at give din killing er katteseng eller hule, er at stille en papkasse frem med et tæppe i.

Nogle opdrættere giver killingen et lille tæppe med, når den flytter hjemmefra. Lugten af “hjemme” kan give en ekstra tryghed for killingen i de første dage efter den er flyttet fra sin mor og søskende.

Legetøj:

Din killing vil elske bolde, drillepinde eller nogle af de andre mange legesager til katte. Killinger er lidt ligesom børn på dette punkt. Legetøj kan blive kedeligt og glemt. Vores råd er at holde lidt igen med indkøb fra start og i stedet forny legetøjet af og til, så katten stimuleres og bevarer interessen for at lege. Man kan også gemme legetøj væk i en periode for så at finde det frem igen. Det giver gammelt legetøj nyt liv.

Pelspleje:

Hvis man er den lykkelige ejer af en ragdoll, er pelspleje en vigtig del af hverdagen. En ragdoll er det man kalder semilanghåret. Altså en mellemting mellem lag- og korthåret.

Det karakteristiske ved en semilanghårspels er langt hår ned omkring halen, brystet og maven. På ryggen og ned over siden er pelsen halvlang. Over skulderen, hofter og hoved er pelsen forholdsvis kort. Pelsen på halen er lang og strækker sig ned omkring bagbenene, så det ligner bukser.

Det er relativt få ting, men har brug for i den daglige pelspleje:

  1. Stålkam - gerne en kombikam med to tandbredder

  2. Karte - god i fældeperioder

  3. Klosaks - indendørskatte har ikke så store muligheder for at slide deres kløer. Det kan være en god idé at klippe den yderste spids af kløerne, så de ikke bliver for lange og til gene for katten.

  4. Splitter - kan hjælpe med at løse knuder i pelsen.

  5. Spray - kan hjælpe med udredning af knuder (Absolut lotion spray kan anbefales).

Alle ovenstående ting til pelspleje kan købes bla. her: https://petgrooming.dk/

De fleste af tingene kan desuden købes i de fleste dyrehandler.

 

Læs mere om pelspleje hos ragdoll

 

God fornøjelse med din nye killing