Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com Racebeskrivelse - Ragdollklubben Danmark

Ragdoll katten - racebeskrivelse

Ragdoll katten - den blide gigant

Ragdolls er store, fyldige og smukke katte. Ragdoll betyder kludedukke på engelsk. Racen har fået dette navn, fordi de, når man samler dem op, slapper fuldstændigt af i musklerne og hænger i armene som en kludedukke. De omtales ofte som "de blide giganter". Ragdoll hankatte kan veje op til 8 kg. når de er fuldt udvokset. Hunkatten vejer lidt mindre - som regel 5 til 7 kg. Ragdoll katten er først fuldt udvokset efter ca. 3 år. Først her vil de endelige farvetegninger være synlige. Ragdolls egner sig kun som indekatte.

Ragdoll kattens temperament

Hvis du har hørt, at katte ikke er sociale og helst går deres egne veje, så er det ikke en Ragdoll, du har hørt om. En ragdoll kat er selskabelig og elsker at være sammen med sine mennesker. Den kommer løbende ud til døren, når du kommer hjem, følger dig overalt og gør opmærksom på, at nu må du godt lige give mig lidt opmærksomhed, hvis den føler sig ensom. Ragdolls har således mange egenskaber, der traditionelt tilskrives hunde.

Selvom ragdolls er rigtige hygge og kælekatte, så elsker de også at lege! Ragdolls er meget energiske og legesyge. Som killinger, vil ragdoll katten underholde dig i timevis med lege som at jagte deres egen hale, jage fluer, vasketøj og udforske verden omkring dem. Efter en omgang leg , så elsker de at blive nusset og de fleste ragdoll katte vil nyde at blive holdt som en baby - liggende på ryggen med deres bagben fladet ud og forpoterne om din arm.

Ragdoll killinger

At anskaffe sig en r agdoll killing fra en registreret og anerkendt opdrætter er afgørende for, hvilken kat du får. Ragdoll kattens temperament og opførsel er direkte påvirket af opdrætteren og den opvækst, den har haft, og det er derfor meget vigtigt, at du vælger din sælger med omhu. De første 12 uger af en killings liv spiller en afgørende rolle for, hvordan den senere udvikler sig, og hvilken adfærd den tillægger sig.