Katte hvor indgår PG i Stamtavle

Anbefalinger til opdræt af katte, hvor Patriarca Gucci indgår i stamtavlen.

Ragdoll Klubben Danmarks (herefter omtalt som RKD) anbefalinger til opdræt af katte hvor Patriarca Gucci (herefter omtalt som PG) indgår i stamtavlen.

RKD synes, vi har et ansvar for at komme med vores anbefalinger, til hvordan man omgås avls katte, hvor PG indgår i stamtavlen, selv langt ude i leddene, såsom 9 – 10 generationer ude i stamtavlen. Da en stamtavle ”kun” består af katten + 4 generationer, så kan man med fordel benytte sig af www.pawpeds.com,  hvor rigtigt mange katte er opført. Her kan man se om PG skulle være i stamtavlen længere ude, end dem der bliver vist på vores fysiske stamtavle.

En del danske opdrættere har netop PG i linjerne, mange har aldrig haft dværgvækst i deres kuld, men nogle få har haft nogle enkelte killinger, som var ramt af dværgvækst.

Ud fra denne baggrund anbefaler RKD IKKE at man lukker sine katte som har PG i linjerne, men at parre med omtanke. Samtidig er det meget vigtigt, hvis man sælger avls katte til nye opdrættere, hvor PG indgår i tavlen, får hjælp så katten bliver parret med katte hvor PG ikke indgår. Der er rigtig mange erfarne opdrættere i DK, som kan hjælpe til med at se, hvad der ligger i linjerne.

Derfor beder vi om at alle følger disse få men fornuftige anbefalinger:

1. Lad ikke 2 potentielle bærere parre med hinanden (altså ikke PG i både mors og i fars linjer)

1. Vær restriktiv ved salg af killinger til avl, som kan være bærere, giv meget råd og vejledning, indtil der findes en DNA-test.

1. Hvis du har mulighed for det – så prøv at lave parringer, hvor PG ikke indgår i hverken mor eller far.

1. Hvis du står og skal sælge kat, hvor PG indgår, er det vigtigt, at køber er informeret om risici omkring parringer med katten, som har PG, og hjælp og støt op med at finde en IKKE PG potentiel partner til katten.

SCR Scandianvian Ragdoll Klub har god information om dværgvækst, som det kan anbefales, at man læser. https://scandinavianragdoll.com/halsa/dvargvaxt/ artiklen findes også på engelsk.

Ragdoll Klubben Danmarks

Bestyrelse.